Truck kurs

Komplettkurs AS tilbyr truck kurs, komplett med teoretisk innføring og praksis, både på norsk og engelsk. Få truckførerbevis trygt og enkelt hos oss.

I Norge er det slik at du må ha truckførerbevis for å føre truck. Hos Komplettkurs kan du ta truckførerkurs i alle klasser, både teori- og praksisdel. Vi tilbyr også kurs på engelsk til de som skulle ønske det.

Prisene hos oss for å ta truckførerbeviset og kurs begynner på kr. 4800,- og gjennomføres intensivt i løpet av en helg. Vi holder til sentralt i Tromsø, og tar imot elever fra hele landet. Vi reiser også rundt i Norge og holder kurs på din arbeidsplass, for små og store bedrifter – på forespørsel.  

Å jobbe med truck

I Norge er det et stort arbeidsmarked innenfor lager og logistikk, og som truckfører er det som regel alltid jobber tilgjengelig. For deg som liker å jobbe med motordrevet kjøretøy, trives bak rattet, liker praktisk arbeid og trives på arbeidsplasser som lagerbygg, fabrikker og havner, er truckfører en super jobb. 

Trucken er et svært utbredt verktøy i Norge og brukes til intern transport – for å frakte større og tyngre last fra A til B, gjerne kortere avstander. 

Ulike klasser

De vanligste og mest kjente truckene er palletruck og gaffeltruck, men det finnes i alt et stort antall ulike trucker. Når du melder deg opp til kurs, er det viktig at du finner riktig kurs i forhold til hva slags truck du skal kjøre. Vi holder kurs i flere ulike truck-klasser, og at du har truckførerbevis i én av klassene betyr ikke at du kan kjøre alle type trucker.

Truck klasse 1 (T1)

Denne klassen inkluderer ikke-løftende og ikke-stablende trucker; lavtløftende palletruck, palletruck med permanent plattform – til og med 10 tonn.

Truck klasse 2-5 (T2, T3, T4, T5)

Disse klassene inkluderer stablende høytløftende trucker, til og med 10 tonns løftekapasitet med permanent førerplass på trucken.

T2 – Skyvemast- og støttebenstrucker

T3 – Sidestablende trucker, høytløftende plukktrucker og førerløftet trucker

T4 – Motvektstrucker med mast eller teleskopbom

T5 – Sidelastere

En god investering

Når du tar et truckførerbevis, har du det for resten av livet, slik som andre yrkesbevis. Et helgekurs hos Komplettkurs vil dermed bli en investering i din fremtid som du kan bruke så lenge du lever, og i flere type jobber.

Hvorfor ta truckførerbevis?

Det er mange gode grunner til å ta truckførerbevis, og en av de viktigste er konkurransefortrinnet det gir deg på det norske arbeidsmarkedet. Har du truckførerkurs på CVen, går du automatisk foran i køen på mange jobber.

Truck er et viktig verktøy som bruker på arbeidsplasser over hele landet, og for å kunne kjøre truck i Norge er du lovpålagt å ha truckførerbevis. Dersom du har dette beviset blir du derfor rask verdifull for arbeidsgivere som trenger truckførere. 

Sikkerhet

Sikkerhet er alfa omega på alle arbeidsplasser, men kanskje ekstra viktig på arbeidsplasser der det kjøres truck. Truck er et arbeidsverktøy som brukes til å flytte gjenstander med vekt på opptil flere tonn, og det å vite hvordan man skal behandle både trucken og lasten så sikkert som mulig, er helt essensielt for å minske risikoen for skader.

Hos oss har vi stort fokus på sikkerhet, sikker bruk av truck, arbeidsmiljø ansvar og konsekvenser. Vi er veldig opptatt av at sjåførene som er lært opp hos oss er gode og ansvarlige sjåfører som er trygge å ha på en arbeidsplass.

Tilgjengelig

Så og si hvem som helst kan ta truckførerkurs – du må bare være over 18 år gammel (kurset kan tas mens du er 17 år gammel men beviset gis ikke ut før du har fylt 18). Om du ikke snakker norsk, kan kurset tas på engelsk.

Om du er arbeidsledig, kan du søke om å få kurset dekket av NAV. Slik kan det bli enklere for deg å komme deg tilbake i jobb. Grunnet en tilføyelse i Forskriften om utførelse av arbeid som kom i 2016, som sier at arbeidsgiver er pålagt å gi opplæring på den maskinen som arbeidstaker skal benytte, kan det også være mulig å få kurset sponset av bedriften du jobber i. 

Ta truck kurs hos oss

Komplettkurs driver med sertifisering og dokumentert sikkerhetsopplæring på anleggsmaskiner, personløfter og truck, både over og under 10 tonn. Hos oss kan du også ta kurs innen våtrom, fagbrev og etterutdanning som yrkessjåfør innen godstransport/persontransport. 

Enten du er privatperson eller bedrift innenfor industri og anlegg som ønsker opplæring og sertifisering til dine ansatte, kan du ta kurs hos oss. 

Gode grunner for å ta truck kurs

Hos Komplettkurs får du teoretisk og praktisk gjennomføring av sikker bruk av truck

Under kan du lese mer om hvorfor det er en god idé å ta truckførerbevis: 

  • Investering for livet.
  • Lav kurskostnad.
  • Ikke behov for høye karakter for å starte på kurs.
  • Fleksibel arbeidstid.

Tilrettelagt undervisning

Hos oss har vi mål om å tilby tilrettelagt undervisning til hver enkelt av våre elever. Opplæringsansvarlig i Komplettkurs har pedagogisk ansvar og er erfaren med å legge opp undervisning for folk med lærevansker og andre behov – både i teori og praksis.

Teoretisk og praktisk opplæring

Når du tar truckførerprøven hos Komplettkurs får du full teoretisk innføring som inkluderer regelverk, sikkerhet og konstruksjon. Praksisen gjennomføres på motvekts truck og skyvemasttruck. Truckførerkurset går over fire dager og kan tas på dagtid og kveldstid, enten fra kl. 09:00 til 16:00, eller fra kl. 16:00 til 22:00. 

T1, T2 og T4

Teorien hos oss dekker truck-klasse T1-T5 og det utstedes kompetansebevis T1-T2 og T4. Du kan også utvide til fullt truckførerbevis med klassene T3 og T5.

Om Komplettkurs

Komplettkurs jobber tett med virksomheter om å skape kurs av høy kvalitet. Dette er viktig for oss da vi sammen utdanner kvalifiserte og kompetente medarbeidere for din bedrift. 

Vi er en sertifisert opplæringsaktør via ASAS sertifiseringsorgan. Bedriften er medlem av Noorsi (Norsk organisasjon for sikkerhetsopplæring). Vi har små og store bedrifter innenfor industri og anlegg som kunder, men vi har bistått enkeltpersoner som har behov for våre typer kurs.

Våre ansatte har pedagogisk bakgrunn og erfaring med å tilrettelegge opplæringen for de som for eksempel har lese- og skrivevansker, eller andre behov. 

Mat og drikke under kurset

«Uten mat og drikke, duger helten ikke». Vi tilbyr både varm og kald mat med drikke til, på våre kurs. Dette kan enkelt velges under pris i påmeldingsskjema ved et lite tillegg.

Kontakt oss!

Har du noen spørsmål om truckførerprøven, kurs hos oss eller truck-klasser? Ta gjerne kontakt med oss på e-post post@komplettkurs.no eller telefon 45452585, så hjelper vi deg med opplæring av truckførere.

Se oversikt over våre kurs her

Leave a Reply