Truck kurs over 10 tonn. T6-T7-T8

Komplettkurs AS tilbyr truck kurs, komplett med teoretisk innføring og praksis, både på norsk og engelsk. Få truckførerbevis trygt og enkelt hos oss.

Til påmelding

Målsetting med kurset

I Norge er det slik at du må ha truckførerbevis for å føre truck. Hos Komplettkurs kan du ta truckførerkurs i alle klasser, med både teoretisk og praktisk opplæring.

Målet med truckførerkurs for stortruck er å gi truckføreren en god teoretisk opplæring i sikker bruk av store trucker, slik at uhell og ulykker i forbindelse med truckkjøring unngås.

Minimer risikoen for personskader og ulykker ved å ta et kurs hos oss i dag.

Fagkunnskaper og opptakskrav

Klasse T6 (sidelaster 10.000 kg +)

*For å få kompetansebevis som truckfører i klasse T6, må vedkommende ha hatt kompetansebevis i klasse T5 i minst ett år, og praktisert truckkjøring i klasse T5 i sitt arbeid.

Klasse T7-T8 (Portal truck – motvektstruck)

*For å få kompetansebevis som truckfører i klasse T6, T7 og T8, må vedkommende ha kompetansebevis for klasse T4 Motvektstruck gjelder alle 3 klasser.

Hvem kan ta truckførerkurs?

Så og si hvem som helst kan ta truckførerkurs – du må bare være over 18 år gammel (kurset kan tas mens du er 17 år men beviset gis ikke ut før du har fylt 18). Om du ikke snakker norsk, kan kurset tas på engelsk.

Om du er arbeidsledig, kan du søke om å få kurset dekket av NAV. Slik kan det bli enklere for deg å komme deg tilbake i jobb. Grunnet en tilføyelse i Forskriften om utførelse av arbeid som sier at arbeidsgiver er pålagt å gi opplæring på den maskinen som arbeidstaker skal benytte, kan det også være mulig å få kurset sponset av bedriften du jobber i. 

Når kan kurset tas?

Vi tilbyr kurs tidlig på dagen, midt på dagen og på kveldstid, slik at kurset får plass i din timeplan. Kurset deles opp slik: Teori: 6 timer Bedriftsopplæring: 20 timer eller Opplæringsvirksomhet: 14 timer.

Kursinnhold

Truckens konstruksjon og virkemåte

Ulykker

Kontroll og vedlikehold

Stabilitet

Godshåndtering

Avsluttende prøve

Dokumentasjon

Etter gjennomført kurs og praksis vil du få utstedt kompetansebevis for Truck i klasse T8. Beviset utstedes av Sentralregisteret SFS for sikkerhetsopplæring.

Priser

Teori og praksis inkl oppkjøring T8: 4800,-


Oppkjøring ekstra klasse: 2000,-

Det tilkommer en avgift til Sentralregisteret SFS på kroner 500,- for registrering og utstedelse av nytt kompetansebevis.

Klasser

T6 – sidelaster

T7 – portalstabler og portaltruck

T8 – motvektstruck med gaffelarmer

T8.1 – motvektstruck med permanent containeråk

T8.2 – motvektstruck med permanent tømmerklo

T8.4 – motvektstruck med teleskopisk bom

T20 – Andre truck typer, må spesifiseres på kompetansebeviset

Sertifisert sikkerhetsopplæring – meld deg på i dag

Kurset skal gi kandidatene god innsikt i prinsippene for truckens konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. 

Opplæringen er satt opp etter læreplan modul 4.2. og modul 2.2, hvor vi tar for oss 8 timer teori med prøve på slutten av dagen, og en dag med praktisk bruk og grunnleggende praksis på 6 timer. Her får eleven tilegnet seg rikelig med praksis, ogvil til slutt nå kompetansemålet til den praktiske prøven.


Vi holder også bedriftsinterne kurs hos deres bedrift, i tillegg til åpne kurs i egne lokaler. Ta kontakt for informasjon og tilbud. 

Mat og drikke under kurset

«Uten mat og drikke, duger helten ikke». Vi tilbyr både varm og kald mat med drikke til på våre kurs. Dette kan enkelt velges under pris i påmeldingsskjema for et lite tillegg.


Varmt måltid med drikke: 155,- pr kursdag (Mydland lapskaus m/brus/mineralvann)


Landgang ost/skinke m/mineralvann: 65,- pr kursdag
T1, T2 og T4

Teorien hos oss dekker kravet for truck-klasse T1-T5 og det utstedes kompetansebevis i T1-T2 og T4. 


Du kan også utvide til fullt truckførerbevis med klassene T3 og T5.

Se oversikt over våre kurs her

Ta truck-kurs hos oss

Komplettkurs driver med sertifisering og dokumentert sikkerhetsopplæring på anleggsmaskiner, personløfter og truck, både over og under 10 tonn. Hos oss kan du også ta kurs innen våtrom, fagbrev og etterutdanning som yrkessjåfør innen godstransport og / eller persontransport. 


Enten du er privatperson eller bedrift innenfor industri og anlegg som ønsker opplæring og sertifisering til dine ansatte, kan du ta kurs hos oss.OBS:nye regler:

Krav om førerkort klasse B er frafalt 

Krav om 1 års karantene etter utstedt T4 er frafalt

 


CTA: Til påmelding


asdfasdfasdfasdf